Reklam

Pazar, Nisan 04, 2021

3. Sınıf Matematik Dört İşlem Problemleri ( Zor Sorular )

3. Sınıf, Matematik, Dört İşlem Problemleri, Zor Sorular

3. Sınıf Dört İşlem Problemleri ( Zor Sorular )


1- Eren'in 58 lirası vardır. Pelin’in parası Eren'in parasının 3 katı, Selim’in parasının ise yarısına eşittir. Buna göre üç arkadaşın paralarının toplamı kaçtır?




2- Bir sınıfta 12 öğrenci arkadaşı Ali’ye eşit miktarda para toplayarak hediye almak istemişlerdir. Fakat öğrencilerden 6 tanesi hediye almaktan son anda vazgeçmişlerdir. Geriye kalan diğer öğrenciler ise hediye alabilmek için 12 lira fazladan para topluyorlar. Buna göre arkadaşlarının Ali’ye aldıkları hediyenin fiyatı kaç liradır?




3- Bir toplantı salonunda bazı masalara dörder bazı masalara ise üçer kişi oturmuştur. Toplantı salonunda 26 masa vardır. Masaların 9 tanesine üçerli oturulmuştur. Buna göre toplantıya kaç kişi katılmıştır?




4- Hangi sayının 248 eksiğinin 4 katı 88 sayısına eşittir?




5- Beren doğduğunda annem 35, babam 37 yaşındaydı. Beren şimdi 7 yaşında olduğuna göre  annem, babam ve Beren’in şimdiki yaşları toplamı  kaçtır?




6- Okuduğum kitabın 88 sayfasını dün, 76 sayfasını ise bugün okudum. Okuduğum sayfalar kitabın çeyreğini oluşturmaktadır. Okuduğum kitabın tamamı kaç sayfadır?




7- Bir otobüsteki yolcuların sayısının çeyreği 22’dir.  Bu otobüste 24 bayan yolcu olduğuna göre kaç tane erkek yolcu vardır?




8- Cumhuriyet Bayramı'nda sınıfımızı süslemek için Belin 2 düzine bayrak getirdi. Eymen Belin’den 8 tane eksik, Şeyda ise Eymen’den  6 fazla bayrak getirdi. Üçünün getirdiği bayrakların sayısının toplamı kaçtır?




9- Bir çiftlikteki keçi ve ördeklerin  ayakları sayıldığında 86 olduğu görüldü. Bu çiftlikte 17 ördek olduğuna göre kaç tane keçi vardır?




10- Seren 36 tane kibrit çöpünden kaç tane üçgen, kare ve dikdörtgen yapabilir?





11- Özcan ile babasının yaşları toplamı 40, babasının yaşı Özcan’ın yaşının  2 katından 4 fazladır. Babası kaç yaşındadır?





12- Aslı bir bardak limonata yapmak için 4 tane limon kullanmaktadır. Aslı manavdan 78 tane limon aldı. 17 bardak limonata yaptı. Aslı'nın kaç tane limonu kalmıştır?




13- Bir kutudaki 98 bilyenin yarısı yeşil renktedir. Geri kalan bilyelerin yarısı ise mavi renktedir. Kutuda kaç tane mavi bilye vardır?




14- Pınar aklından tuttuğu sayıyı 5 ile çarpınca, çarpım 95  oluyor. Pınar'ın aklından tuttuğu sayının 13 katı kaçtır?





15- Mira kırtasiyeden aldığı dört kaleme 36 lira ödedi. Mira bu kalemlerden üç düzine alırsa kaç lira ödemesi gerekir?








1 yorum:

  1. The 우리카지노 former Portuguese colony of Macau, a special administrative area of the People's Republic of China since 1999, is a well-liked destination for guests who wish to gamble

    YanıtlaSil

Diğer Yayınlar